fbpx

Zwemles Eindhoven

ABC Diploma

Ga onbezorgd op vakantie als je weet dat je kind zich kan redden in een zwembad of buitenwater. Wat is er nou leuker dan waterpret met de familie of vriendjes en vriendinnetjes? Zwemles bij Essink in Eindhoven zorgt voor een leven vol zwemplezier.

Wist je dat je zwemles bij Essink één maand kunt uitproberen?

Zwemles Eindhoven ABC Diploma Essink

Eerst een maandje proberen?

Vaak zegt een proefles nog niet zo veel, elke eerste keer is namelijk spannend. Daarom kun je bij Essink Eindhoven een maand lang zwemles proberen. Na de maand maak je de balans op of je doorgaat of dat het bij die ene maand blijft. Klik hier om je aan te melden

Zwemles Eindhoven

De laatste 45 jaar heeft Essink Sportcentrum in Eindhoven reeds 15.000 zwemdiploma’s mogen uitreiken. Wij geven zwemles aan kleine groepjes van maximaal 8 kinderen in een overzichtelijk bad. Omdat een ervaren zwemonderwijzer met de kinderen in het water gaat wordt er doelgericht lesgegeven. Door deze persoonlijke benadering hebben onze zwemlessen veel succes.

Essink Sportcentrum heeft voor de zwemlessen een uniek 8-stappenplan ontwikkeld waarbij plezier, afwisseling en veiligheid centraal staan. Voor elke stap krijgen de kinderen een beloning. Hierdoor gaan de kinderen heel graag naar de zwemles.

Zwemles Eindhoven ABC diploma zwemmen Essink

Waarom zwemles met een EasySwim pakje zo goed werkt

Stel je eens voor dat leren zwemmen écht een feestje is. Ten eerste omdat je kind tijdens de zwemles veel plezier heeft, ten tweede erg betrokken is, ten derde zich veilig voelt en bovendien helemaal zichzelf kan zijn. Zo kan je kind zich in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen waardoor het leren haast vanzelf gaat. Dit ligt aan de basis van EasySwim en is ook de reden dat Essink Zwemles in Eindhoven zeer succesvol met deze zwempakjes werkt.

Een EasySwim-zwemles is optimaal afgestemd op de manier waarop jonge kinderen leren, zowel vanuit motorisch als vanuit pedagogisch oogpunt. Kortom, een methode waarin het plezier en de betrokkenheid van je kind én de lesgevers centraal staan, waardoor een optimaal leerproces, maximaal resultaat en vooral een leven lang zwemplezier vast staat.

Wij beseffen dat jouw kind uniek is

We zijn ervan overtuigd dat ieder kind van nature een andere aanleg en een ander temperament heeft. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat kinderen hun basiskwaliteiten kunnen uitbreiden door middel van training en inspanning. Hierdoor zien we in ieder kind een nog onbekend potentieel, dit laat hen zeker bloeien.

Zwemlessen die aansluiten op het kind

Onze overtuigingen hebben zich vertaald in een methodiek die optimaal aasluit bij de manier waarop jonge kinderen leren, zowel vanuit motorisch als vanuit pedagogisch oogpunt. Een EasySwim Pro pakje is daarom verplicht voor ABC zwemmen bij Essink en kan voor 49,95 bij ons gekocht worden (adviesprijs: 54,95). Garantie: mocht u besluiten binnen een maand te stoppen dan nemen wij het EasySwim pakje retour.

Dolfijn 8 stappenplan

Het dolfijn stappenplan bestaat uit 8 stappen (8 puzzelstukjes van een dolfijn) op weg naar het zwem-ABC. Indien je kind tijdens de les bepaalde technieken goed uitvoert, ontvangt deze als beloning een puzzelstukje van een dolfijn. Wanneer de dolfijn compleet is, is je kind gereed om te gaan zwemmen in het diepe bad (waar men vaak binnen 4 weken het A diploma behaalt).

a. Vanaf de kant in het water springen, waarbij het hoofd onder water gaat.

b. Bellen blazen in het water.

c. Zelfstandig uit het water op de kant klimmen.

a. Drijven op de buik met het gezicht in het water en spetteren met de benen. De benen zijn gestrekt en spetteren continue.

b. Drijven op de rug en spetteren met de benen. De benen zijn gestrekt en spetteren continue.

a. Correcte beenslag van de schoolslag, over de lengte van het bad.

b. Correcte beenslag van de rugslag, over de lengte van het bad.

a. Correcte combinatie schoolslag, met uitdrijfmoment, over de lengte van het bad.

b. Correcte rugslag, met uitdrijfmoment, over de lengte van het bad.

c. Watertrappen.

a. Combinatie schoolslag met uitdrijfmoment.

b. Rugslag met uitdrijfmoment.

c. Duik

a. 5 meter (beginners-) borstcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

b. 5 meter (beginners-) rugcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

a. Combinatie schoolslag met een uitdrijfmoment, over de lengte van het bad.

b. Rugslag met een uitdrijfmoment, over de lengte van het bad, waarbij de armen stil liggen in het water.

c. Watertrappen.

a. 3 meter onder water door een gat zwemmen, zonder boven water te komen.

b. 5 seconden drijven buik (sterretje) met draai.

c. 10 seconden drijven rug (sterretje) met draai.

d. 5 meter (beginners-) borstcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

e. 5 meter (beginners-) rugcrawl, waarbij de benen continue doorgaan.

f. Gekleed schoolslag + rugslag zwemmen over de lengte van het bad.

Wij bieden het enige echte Zwemles ABC

Wij werken alleen met gekwalificeerde instructeurs om zo de veiligheid en de kwaliteit van de lessen te waarborgen. Ook vinden wij het erg belangrijk dat onze instructeurs goede sociale vaardigheden hebben en op een leuke manier met jonge kinderen om kunnen gaan. Naast leerzaam moet zwemles vooral leuk zijn.

 

Kwaliteit, plezier en veiligheid

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid.

Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers

Zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.

2. Officiëel erkend zwemdiploma

Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.

3. Een helder beschreven methode

De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.

4. Goede kwaliteit

Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Dus: kies bewust en ga voor zekerheid.

Zwemles Eindhoven ABC diploma zwemveiligheid zwembad
echte zwemles ABC diploma Eindhoven
Zwemles Eindhoven ABC Diploma Essink Zwembad zwemmen
Essink Sportcentrum Eindhoven

Kosten ABC zwemles Eindhoven

 • 1x in de week 30 min les: €35 per maand
 • 2x in de week 30 min les: €56 per maand
 • Startkosten (o.a. puzzel dolfijn en ledenpas): €21
 • EasySwim Pro zwempakje (t.w.v. 54,95): € 49,95

De startkosten en de pro-rato verrekening tot de eerste van de maand wordt voldaan via iDeal bij online inschrijving. Daarna wordt de maandelijkse contributie middels automatisch incasso afgeschreven.

Het dragen van een EasySwim Pro zwempakje is verplicht en kan bij de receptie gekocht worden (mag ook elders). Mocht u na de proefmaand stoppen kan het pakje geretourneerd worden.

Geen plek meer?

Zodra er een plek vrijkomt bij Essink Zwemles Eindhoven, is dat te zien via onze online aanmelden tool. Hou deze dus goed in de gaten. Daarnaast kun je je opgeven voor onze wekelijkse update mail. Zo krijg je elke donderdag een email met een overzicht van de vrije plaatsen. Het is dan aan degene die het eerst reageert om een plek in de les te boeken.

Veel gestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over onze zwemlessen. Staat jouw vraag er niet bij, dan kun je ons bereiken op 040 – 211 56 39 (ma. t/m vr. 08:30 – 21:30    za. 08:30 – 16:30    zo. 08:30 – 13:30).

Dat kan zeker! Als ouder kun je middels een groot raam vanuit ons horeca gedeelte  onder het genot van een kopje koffie de les altijd goed volgen. Wifi is aanwezig, dus als je nog wil werken..?

Uit onze ervaring blijkt dat de eerste keer zwemles voor het meerendeel van de kinderen erg spannend is. Ouders interpreteren dit soms als een teken dat het kind ‘er nog niet klaar voor is’. Wanneer er echter iets langer afgewacht wordt, zien we in bijna alle gevallen dat het na 3 of 4 lessen een stuk beter gaat. Om deze reden werkt een maandje proberen in de praktijk dus veel beter! Mocht het zijn dat er na een paar keer proberen geen verbetering te zien is, is het mogelijk binnen de eerste maand vrijblijvend weer op te zeggen. In dat geval nemen we zelfs het (indien bij ons aangeschafte) EasySwim pakje terug.

Op het moment dat je je aanmeldt op deze site reserveer je een plek in de les en mag je kind de eerstvolgende keer al meedoen. Wanneer je pas over een aantal weken wil beginnen, is het aan jou om af te wegen per wanneer er een plaats gereserveerd moet worden. Over het algemeen zijn de lessen regelmatig vol en is het dus raadzaam op tijd te boeken. 

Wanneer je je kind hebt aangemeld via deze site en een lesdag en -tijd hebt geselecteerd ontvang je een bevestigingsmail waarin je wordt uitgenodigd 15 min voor aanvang aanwezig te zijn (adres is toegevoegd). Op dit moment heb je de startkosten + het bedrag tot de 1e van de komende maand middels iDeal afgerekend. De volgende maandelijkse contributies vinden via automatisch incasso plaats.

Wanneer je je meldt bij de receptie van het sportcentrum krijg je je ledenpas en puzzeldolfijn. De ledenpas is direct actief en gebruik je om door het toegangspoortje te komen. Wanneer je nog geen EasySwim pakje hebt kan deze bij ons gekocht worden met korting op de adviesprijs. Normaliter hebben wij alle maten beschikbaar en kan het pakje direct gepast worden. De receptiemedewerker zal je vertellen waar je het zwembad en kleedkamer kan vinden. Onze kleedkamer heeft zowel een openbare ruimte als individuele hokjes. De kleedkamer en het zwembad mogen niet met straatschoenen betreed worden, er zijn schoenhoesjes beschikbaar. 

De zwemdocent is ervan op de hoogte dat iemand voor de eerste keer komt zwemmen. Voor de les is het altijd goed om even kennis te maken. De eerste keer mogen ouders eventjes in het zwembad kijken, daarna is het de bedoeling dat zij via het raam toezicht op de les kunnen houden. Op deze manier worden de kinderen minder afgeleid. Regelmatig worden er kijklessen georganiseerd waarbij de ouders van harte welkom zijn in het bad en de kinderen hun vorderingen laten zien.

Wij houden maarliefst 7 keer per jaar diploma-zwemmen. Hierdoor hoeft je kind niet onnodig te wachten op zijn/haar diploma.

De lessen in het diepe bad vinden plaats op woensdagmiddag 14:00 (diploma A) en 14:40 (diploma B en C).

Tijdens proefexamen en examen dragen de deelnemers extra kleding over hun zwemkleding.

Gelieve tijdens de (proef)examens 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn. Helaas kunnen deelnemers die te laat komen i.v.m. strakke tijdsplanning niet meer deelnemen.

Examen 17 april 2019:

 • wo. 27 maart les diepe bad
 • wo. 3 april les diepe bad
 • wo. 10 april proefexamen
 • wo. 17 april examen

Examen 5 juni 2019:

 • wo. 15 mei les diepe bad
 • wo. 22 mei les diepe bad
 • wo. 29 mei proefexamen
 • wo. 5 juni examen

Examen 3 juli 2019:

 • wo. 12 juni les diepe bad
 • wo. 19 juni les diepe bad
 • wo. 26 juni proefexamen
 • wo. 3 juli examen

Ons zwembad is relatief klein waardoor we persoonlijkere zwemlessen kunnen geven. Voor het examen moet er toch ook geoefend worden in een groot en diep bad. Hiervoor huren we het bad van de Tongelreep (, bij ons op de hoek. Voor elk diploma zal er twee keer in het diepe bad geoefend worden, vervolgens nog een keer met het proefexamen en tenslotte het examen zelf. Uiteraard bent u als ouder welkom om te komen kijken.

Er worden geen zwemlessen gegeven tijdens de zomervakantie (4 weken), Kerstvakantie (2 weken) en officiële feestdagen. Klik hier voor de dagen van dit jaar.

Vanwege deze uitval wordt er in de maand augustus geen contributie gerekend. De rest van de uitval is verrekend in de maandelijkse contributie.

Onze beginnersgroepjes bestaan uit maximaal acht kinderen. Voor gevorderden groepjes is het mogelijk dat een negende kindje tijdelijk meedoet. Dit proberen we tot een minimum te beperken.

Sluit Menu